Share
Information om mina fondval direkt till din e-mail och mobil
 

2023-02-24

ca 2 minuters läsning

Hej !
Här kommer mitt senaste nyhetsbrev

Måste centralbankerna höja styrräntorna mycket eller lite för att betvinga inflationen? Slutar kriget i Ukraina i år eller nästa? Kommer konjunkturen mjuk- eller hårdlanda? Håller vinsterna emot eller viker de ned? Har den 25-procentiga börsuppgången sedan OMXSPI-indexet bottnade i slutet av september varit för snabb eller går de resterande 20 procenten till alla tiders högsta notering i ilfart?
Eller med andra ord är det köp- eller säljläge?

I mitt förra nyhetsbrev skrev jag att jag var övertygad om en mjuklandning, att det var köpläge, att börsen skulle kunna fortsätta upp trots uppgången som redan varit. Visst fanns rädslan för att komma in på en topp och jag var medveten om att jag kände viss press på att gå in när börsen gick bra. Jag tyckte ändå att jag hade tillräckligt mycket på fötterna för att ta ett beslut om att gå in i aktiefonder.

Någon dag efter kom dock besked om att USA:s inflationssiffra i december var felaktig och sedan dess har centralbanker, slag i slag, blivit alltmer hökaktiga (strängare). Räntebanans topp har både flyttats fram och höjts. Det talas nu om att den rörliga räntan kommer gå över 5% och börsen har som resultat av detta gått ner i två veckor.

Den ljuva känsla av att ha ett helt orört år - med en positiv utgångspunkt - framför sig, är borta då jag för närvarande ligger på -7% för i år och nu arbetar i motvind. Som vanligt drar hela batteriet med självtvivel och grubbleri igång och jag får kämpa hårt med att ta ett steg tillbaka för att se hela bilden. Bilden som säger att jag i PPM slog index med hästlängder 2022 och att det är vid årets slut jag siktar på att göra om det. De som följt mig under ett par år vet att min avkastning kan pendla mycket under året emedan de som är nya eventuellt blir oroliga.

Just nu är det motstridiga signaler om vart börsen är på väg. Spontan känsla är att lägga sig i räntefonder och slicka såren emedan denna strategi kan betyda att jag säljer precis när börsen vänder upp igen. Dessutom hade jag en tanke om att vara mer långsiktig i år och valde fonder jag bedömde ha potential på ett års sikt.

Kontentan

  • Min avkastning kan pendla mycket upp och ner under året men det är vid årets slut jag siktar på att slå index
  • För två veckor sedan pekade det mesta på en mjuklandning. Nu är det osäkert och börsens utveckling likaså
  • Från det jag vaknar tills jag går och lägger mig funderar jag på hur jag ska maximera min (och din) avkastning i fondsparandetMissa inte nästa fondbyte
Anmäl dig genom att KLICKA HÄR


Vänligen
Mats
 

Följ mig på Facebook och Instagram genom att klicka nedan.
Jag lägger ut en hel del information på dessa kanaler regelbundet.

👉 Facebook

👉 Instagram

 
Har du frågor?
Telefontid måndagar
10:00 - 12:00

Tel: 010-330 20 60

Allmänna frågor:                 info@mats-svensson.se
Betalning/faktura frågor:     faktura@mats-svensson.se 
Facebook
 
Youtube
 
Instagram
 
Website
 
Email
Mats Svensson 2000 AB, Carl Krooks Gata 60, 25237 Helsingborg, Sweden
2024/05/21
Du får detta melj eftersom du prenumererar på mitt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration,
klicka här


Email Marketing by ActiveCampaign